Thomas Kjelbotn

Utøveren styrker kroppen med vitamin K2

– Det er en tøff idrett, og skjelettet må tåle en trøkk, sier kombinertlandslagets Thomas Kjelbotn. Han bruker kosttilskuddet Vitamin K2 Pluss for å styrke beinbygningen.

Ørsmå marginer skiller vinneren fra «røkla» i toppidrett. Thomas Kjelbotn jobber hardt året gjennom for å kunne ta steget helt opp. Det innebærer mange treningstimer og full kontroll på kostholdet.

– Jeg må passe på at kroppen ikke mangler noe. Et sunt og variert kosthold med vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer er avgjørende for et høyt energinivå, sier 28-åringen fra Bardu i Troms.

 

Må passe vekta
Thomas må være god i to vidt forskjellige grener. Han må beherske teknikken i både hopp og langrenn. Han må være både eksplosiv og utholdende. Sterk nok til å gå fort, lett nok til å fly langt.

– Noen ekstra kilo kan gi store utslag i bakken. Derfor må jeg være nøye med vekta og spise smart. Det betyr at jeg må være forsiktig med visse matvarer, selv om de inneholder viktige næringsstoffer, forklarer landslagsutøveren.

 

Tar tilskudd med Vitamin K2
Thomas benytter kosttilskudd for å sikre at kroppen får det den trenger for å tåle tøff behandling i trening og konkurranse.

– Vitamin K2 bidrar til å styrke skjelettet. En sterk beinbygning er veldig viktig, ikke minst under landing i hoppbakken. Kosttilskuddet Vitamin K2 pluss hjelper meg med å ruste kroppen slik at den tåler en trøkk, sier Thomas.

 

Thomas Kjelbotn K2

Skjelett i forandring
Et robust skjelett er viktig, også for deg som ikke driver med idrett på høyt nivå. Det er lett å tenke på skjelettet som hardt og bestandig, men det er egentlig en porøs masse som bygges opp og brytes ned i en kontinuerlig prosess. Det beste vi kan gjøre for å styrke skjelettet er å holde oss fysisk aktive og ha et kosthold som bidrar til en sterk beinbygning.

Vitamin K2 er nødvendig for dannelsen av spesielle proteiner som binder seg til kalsium og dermed bidrar til å styrke skjelettet. Og i en helt fersk studie ved Universitetet i Oslo konkluderer forskere med at vitamin K2 beskytter produksjonen av benvev ved betennelser.

Professor Jan Oxholm Gordeladze sier til VG at nordmenn trolig ikke får i seg nok i seg nok av vitaminet gjennom kosten.

– Hvis man skal følge norske kostholdanbefalinger, kan man kanskje prøve med et inntak av vitamin K2 i kapselform, sier Gordeladze til avisen.

 

K2 fra naturlige kilder
Vitamin K2 finnes altså naturlig i flere matvarer, men det er god grunn for å supplere inntaket med kosttilskudd. Vitamin K2 Pluss fra Natura Lab er ren K2 fra naturlige kilder. En tablett vitamin K2 Pluss tilsvarer anbefalt døgndose med 100% av referanseverdi. K2 anbefales gjennom hele året.

Lær mer om Vitamin K2 og bestill her. Ønsker du å lese mer om Thomas Kjelbotn kan du besøke hjemmesiden hans.

/* ]]> */